Ultimate frisbee - afscheid en ontmoeten - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Leonie Meijerink - WaarBenJij.nu Ultimate frisbee - afscheid en ontmoeten - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Leonie Meijerink - WaarBenJij.nu

Ultimate frisbee - afscheid en ontmoeten

Door: Leonie

Blijf op de hoogte en volg Leonie

15 Februari 2009 | Zambia, Lusaka

Ultimate Frisbee

Ja hoor, jullie hebben er vast lang op gewacht, maar ik heb eindelijk eens een nieuwe (team)sport gevonden! Ultimate frisbee. Anna en Krista waren daar al eens vaker geweest, en hadden gevraagd of ik een keertje mee wilde. En aangezien het om de hoek bij me is, en bovendien pas om 11 uur begint- dus eindelijk eens geen sport waarbij je er voor dag en dauw uitmoet omdat het anders te warm is- wilde ik het wel eens proberen.
Zo, dat heb ik geweten...ik dacht dat voetbal een heftige sport is qua conditie, maar frisbee doet er zeker niet voor onder. Het lijkt trouwens wel veel op voetbal eigenlijk (hoe kan het ook anders), alleen dan met een frisbee in plaats van bal, en je mag niet ‘dribbelen’ (dus niet met de frisbee in de hand lopen). Er was een hele groep op de been, met name amerikanen en wat wel leuk van frisbee is, is dat het gemixt goed te doen is. Gezellige mensen, dus nog een reden om het vaker te gaan doen. En het is ook nog eens goed voor de conditie; we hebben meer dan 2 uur gespeeld! Dus ik ben een aardig tomaatje geworden. Sjonge wat een hitte zo midden op de middag – misschien toch beter om ’s ochtends vroeger te sporten. Daarintegen heb ik wel heel veel over voor lekker uitslapen en een relaxed ontbijtje.
Natuurlijk moest ik wel even goed oefenen om dat ding uberhaupt enigszins gemikt naar iemand te gooien, maar het ging toch aardig. Ik heb al wel afgesproken met wat mensen om te gaan oefenen op werpen en vangen.
Hoewel...t is even afwachten of het me wel gaat lukken om te oefenen. Met frisbee moet je veel bukken (vooral als je nog niet zo goed bent in vangen, of natuurlijk een beter excuus als iemand anders nog niet zo goed kan gooien). Dat vond mijn rug helemaal niet leuk. Nadat ik nu toch al zo’n 1,5 jaar verlost ben van mijn rugkwaal ben ik er nu toch weer doorheen gegaan. Niet zo heftig als ik wel eens eerder had gehad gelukkig, want dit keer kon ik wel zonder pijnstillers mijn bed uit. het zwembad is wel superfijn, daarin kan ik lekker de spieren soepel houden zonder pijn.
Helaas kon ik vandaag dus niet mee met Anna en Krista die een superleuk tripje hadden gepland om te gaan paardrijden bij een mini safaripark. Want het leek me niet dat mijn rug daar erg blij mee zou zijn. Ach ja, het was wel een erg duur uitje geweest anders, och jammer. Ach, ik heb nog tijd genoeg om het in te halen.

Afscheid en ontmoeten

Het is en blijft een komen en gaan van mensen in een land als Zambia. Gisteravond was ik door Anne meegevraagd naar een afscheidsetentje van vso’ers Taco, Lisette en Helene. Helene had ik al een paar keer gezien, Taco had ik een keer ontmoet en Lisette zelfs nog helemaal niet. En nu vertrekken ze al weer. Blijft vreemd hoe je zelfs na een avondje het jammer kan vinden dat mensen vertrekken. In het begin is het vooral mensen leren kennen hier natuurlijk, maar je weet altijd dat mensen ook zo weer weg kunnen zijn. Anne ziet nu een aantal van haar beste vrienden gaan. Gelukkig leer ik Anne net kennen, dus zo ontmoet ze gelijk weer nieuwe mensen.
Op weg naar huis ’s nachts barstte er een enorme bui los. Het water op de parkeerplaats stond zo’n beetje een halve ‘wiel’ hoog. De parkeerwachters (die overal altijd rondlopen) waren zo aardig om ons onder de parasol te escorteren naar de auto. Wat een ongelovelijke hoeveelheid water kan er hier naar beneden komen zeg. Misschien lijkt het ook wel heftiger, doordat er nauwelijks nagedacht is over de afvoer van zoveel water. Over de weg rijden is net alsof je door een beekje rijdt. Op sommige plekken zijn het meer rivieren, maar die plekken kennen we zo langzamerhand dus die vermijden we. Het had ook al dagen niet of nauwelijks geregend, dus de stortbui was er des te heftiger door. Het mooie van dit alles was dat ik thuis kwam en vol verbazing constateerde dat ik echt nergens ook maar een druppel water door het plafond zag komen. HOERA!
Dus nu hoop ik voorgoed afscheid genomen te hebben van de lekkage in mijn plafond (-;

• 15 Februari 2009 - 17:52

Moniek:

Jippie het lijkt er verdacht veel op dat dat je lekkage opgelost zou kunnen zijn!!!
    En je kunt dus naast het oefenen van werpen en vangen van de frisbee misschien ook beter maar even het rug-vriendelijke bukken oefenen.
    Hoe is het met oma eigenlijk? Durft ze al zelf naar buiten?

doei doei

• 15 Februari 2009 - 19:44

Lies:

we verwachten (zodra je rig het weer aan kan) natuurlijk wel een actiefimpje van het frisbeeen ;-)

• 15 Februari 2009 - 20:29

Beukje:

klinkt heel soepel Leo, haha. Maar ja, je bent ook geen 18 meer. Oefeningen voor de rug kunnen best helpen, weet ik. Ik ben namelijk ook geen 18 meer. En als dat niet helpt: dagjke sauna, hebben Bootje en ik gedaan dit weekend en heerlijk relaxed!

Liefs Beukje

• 15 Februari 2009 - 22:45

Pascal :

wat lies zei

• 16 Februari 2009 - 18:04

Leonie:

@Mo: ja dat moest ik maar eens leren inderdaad, rugvriendelijk bukken. Ja hoor, oma is regelmatig buiten, lekker aan het jagen.of ze komt binnen en gaat dan voor mijn neus een gekkootje oppeuzelen yuk!
    maar verder is ze superlief, komt steeds bij me liggen en volgt me de hele tijd.

@Lies: ja wie weet...
    moet ik natuurlijk wel eerst goed oefenen.

@ah lekker sauna! hoewel, zit genoeg in de hitte en vochtigheid hier, dus dat zou toch goed moeten zijn

@Pas: wat ik bij Lies zei

• 17 Februari 2009 - 12:10

Sandra:

Ahum, ik kan al die namen niet meer bijhouden. Kun je niet een keer een who = who maken? Wie is Anne, Anna, Krista? Heb ik vast gemist (of vergeten)
    Sandra (uit Heino, van het FRC, van de voetbal in Heino, van de Pabo)

• 18 Februari 2009 - 20:21

Jacq:

geweldig dat je plafond nu eindelijk waterdicht is! En betekent je nieuwe sport nu dat je het voetbal even laat voor wat het is? Trouwens wat die rugpijn betreft. Misschien moet je je ontbijt opofferen om in het zwembad vast warm te draaien of op het land. dat hielp bij mij altijd goed. hoewel ik moet zeggen dat ik nog nooit ultimate frisbee heb gespeeld. het klinkt ook wel echt heftig.

• 21 Februari 2009 - 11:24

Hillie:

Ha, ultimate frisbee! Dan wil je vast ook wel in juli met mij recreative beach frisbee doen :-) Balen van je rug. Hoop dat het-lief-zijn heeft geholpen! Big hug, Hillie

• 22 Februari 2009 - 19:01

Liz:

Ha Leo, klinkt cool dat frisbee, maar haalt het niet bij voetbal natuurlijk ;-) Heb je nog plannen in mei ergens ff terug te komen? Wij hebben namelijk lustrumwedstrijd 24 mei (ja, we bestaan alweer 10 jaar) en eigenlijk mag jij daar niet bij ontbreken natuurlijk...
    Ik mail je er nog over!

succes met je rug! grtz Liz

• 24 Februari 2009 - 16:19

Leonie:

@San, ja dat is wel een idee ja...zo'n namenlijstje. maar ach, wat doe je ermee he (-;

@jacq; voetbal laten voor wat het is...dat vraag je mij? uhhhh, lijkt me niet. maar moet wel zeggen dat ik het op zaterdag laat voor wat het is: ze voetballen om half 8 's ochtends - dat doe zelfs ik niet.

@billie: ja dat is goed doe graag mee aan recrea frisbee (heb het nu nog maar 1 x gedaan dus niet te hooggespannen verwachtingen graag)...wanneer is het precies: ben aan het nadenken of ik een ticket ga boeken ergens tussen eind juni/eind juli: dus als er belangrijke events zijn tussentijds waar ik rekening mee moet houden dan hoor ik het graag!

@Liz: eind mei ga ik niet redden, maar help graag mee met jullie goede doelen actie

• 27 Februari 2009 - 11:22

Marianne:

Ha Leonie,

Erg leuk om al je belevenissen te lezen! Fijn dat je dak nu echt waterproof is. Je hebt je kamer leuk ingericht overigens! En blijf lekker zwemmen; moet heerlijk zijn om te ontspannen en om jezelf fit te houden. Met ons futsalteam gaat het in 2009 stukken beter; we winnen weer! Zijn het dus toch niet verleerd. Leo, veel plezier en alvast een fijn weekend!

Groetjes Marianne