werk, zwembad en verkiezingen
Door: Leonie
Blijf op de hoogte en volg Leonie
27 Oktober 2008 | Zambia, Lusaka
Werk
Ons werk op de PRC is tegen het eind van de week echt begonnen. Het voelt wel goed om bezig te gaan met datgene waarvoor ik hier tenslotte gekomen ben. Maandag is een vergadering op NISTCOL, het distance education college 50 km buiten de stad, waar David graag wil overleggen over de toekomst van de partnerschap tussen VVOB en NISTCOL. Ik kan me dan gelijk voorstellen en ik heb David geholpen met het in elkaar draaien van een powerpoint. Een goede oefening om het werk een beetje te leren kennen.
Op de PRC zelf lijkt niet zo heel veel te gebeuren, maar we zijn er nog maar kort. Het is in ieder geval geen levendig in en uitgaan van leerkrachten die gebruik maken van de faciliteiten zoals je zou hopen. Er zijn eigenlijk ook niet veel ‘resources’ te bespeuren. Hopelijk wordt door onze komst hier de boel wat levendiger en kunnen we hierin langzaam aan wat gaan adviseren.
Onze 2 kantoortjes zien er goed uit, David heeft gezorgd voor nieuwe tafels, goede bureau stoelen, kantoor artikelen en laptops. En ik heb mijn waterkokertje meegenomen om maar gelijk koffie te kunnen zetten (dat is wat mij betreft top prioriteit (-: ). Het gebouw wordt heel goed onderhouden en schoongemaakt, dus wat dat betreft kunnen we niet klagen.
Zwembad
Zaterdag zijn we naar het olympisch zwembad gegaan om maar weer eens wat in beweging te komen. Het zwembad wordt vooral door lokale mensen gebruikt (er waren geen blanken) wat het een bijzondere ervaring maakte, maar we voelden ons toch ook wel wat bekeken. Het water was niet erg helder, dus we konden er maar beter voor zorgen dat we er niet per ongeluk een slok van meekregen. Maar verder was het heerlijk om even te zwemmen. Een heel stel kinderen waren onder de indruk van de borst crawl en wilden het allemaal wel leren, maar ja, hoe begin je met zoiets he. Verder was er keiharde muziek aan de rand van het zwembad, er was blijkbaar iets speciaals te doen, maar behalve de muziek en een paar pogingen tot iets wat op breakdance lijkt hebben we eigenlijk niet gezien. Wel een hele ervaring zo’n zwembad.
Verkiezingen – op pad met een europese waarnemer?
Op 30 oktober wordt in Zambia een nieuwe president gekozen. In augustus overleed president Mwanawasa, waardoor nu in allerijl verkiezingen werden uitgeschreven.
Dus na een vrije dag afgelopen vrijdag in het kader van onafhankelijkheidsdag hebben we waarschijnlijk donderdag ook een dag vrij. Dat hopen we maar, want we zijn door Peter, de eigenaar van de Gossner Mission, uitgenodigd om met hem op pad te gaan langs de verkiezingskantoren. Hij is waarnemer voor de EU en dacht dat wij het misschien leuk zouden vinden om mee te gaan. Nou graag! Lijkt ons enorm interessant en dan zien we gelijk iets van het land. Maar goed, eerst maar eens kijken of we vrij krijgen, want als er gewerkt moet worden is het jammer maar helaas.
27 Oktober 2008 - 16:03
Beukje:
ja euh, hoeveel vrije dagen wil je? haha. hebben ze ook Koninginnedag.... zou lachen zijn om dag mee te gaan. erg boeiend lijkt me! Succes! -
27 Oktober 2008 - 19:35
Sandra:
Goh, je stelt écht wel wat voor daar, als je al mag helpen stemmen tellen!
Ik hoop voor je dat het lukt!
28 Oktober 2008 - 08:50
Gea:
fijn dat je zo goed "geland" bent. En dan een beetje vakantie, een beetje avontuur, een beetje werken, en veel gezelligheid voorlopig. Geniet ervan, wij genieten mee met jou verhalen! -
28 Oktober 2008 - 18:42
Pa En Ma:
Gaaf zeg al die verhalen,leest zo lekker weg.Hopelijk kun je gauw wat voor je werk op de PRC. betekenen,waar je toch voor gekomen bent.Volgens ons heb je het wel naar je zin tot nu toe.Je bent altijd wel in voor ´n uitje.Al missen we je,ik moet zeggen dat we meer van je horen als voorheen.Groetjes van ons allen, en tot wederhoren -
30 Oktober 2008 - 08:15
Dorien:
Hey Leo,
Gisterochtend voor het eerst de ramen van de auto ijsvrij moeten maken, dus de winter is nu echt begonnen hier in Nederland.
Het is wel even wennen hoor!
Gister was het weer woensdag, dus weer lekker trainen. Meestal met de auto, maar besloten om op de fiets te gaan. Op jouw fiets te gaan, en dat fietsje van je kon de weg nog aardig goed vinden hoor naar Hercules :-) ! Echter, het was moeiljk om het fietsje, na een drankje doen, weer mee terug te krijgen. Ik denk dat het fietsje gewend is om langer bij Hercu gestald te
staan ;-)!
Jij daar al een balletje getrapt of heb je het nog veel te druk met andere dingen?
Groetjes, Dorien