Lost in Lusaka en huis update - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Leonie Meijerink - WaarBenJij.nu Lost in Lusaka en huis update - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Leonie Meijerink - WaarBenJij.nu

Lost in Lusaka en huis update

Door: Leonie

Blijf op de hoogte en volg Leonie

05 November 2008 | Zambia, Lusaka

Zojuist heb ik een tijdelijke auto opgehaald waar ik de komende tijd in ga rijden, totdat de auto die ik gekocht heb aankomt. Een automaat! Dat is even wennen, maar eigenlijk ook wel heel makkelijk. Behalve dan dat alles natuurlijk hier aan de verkeerde kant zit: niet alleen zit de richtingaanwijzer aan de verkeerde kant, links en rechts zijn ook nog eens omgekeerd. Even wennen dus. Ik dacht ook dat ik de weg prima zou kennen hier inmiddels, maar heb toch een verkeerde afslag genomen, waardoor ik een behoorlijke site seeing van Lusaka heb gedaan.
Goh...toch nog best veel plekken waar ik nog nooit geweest was. Maar verder ging het goed hoor.

Ik word trouwens overal gefeliciteerd met de overwinning van Obama, grappig. Hoe komen ze toch bij het idee dat ik amerikaans zou zijn?

Verder is het laatste nieuws over mijn huis dat het volgende week vrijdag af zal zijn. De buurman smste al dat ze nu ook echt aan de vloer zijn begonnen, dus dat lijkt de goede kant uit te gaan. De huiseigenaar had geen geld meer voor tegels op de vloer, dus ik zal t met cement moeten doen. Maar dat is natuurlijk hartstikke hip in Nl (noemen ze dat niet 'minimalisme'?), en als de prijs er ook door omlaag gaat is het helemaal mooi. Design vloer en minder betalen (-;

• 05 November 2008 - 16:49

Leonie Meijerink:

En voordat iemand die reactie gaat plaatsen: het is natuurlijk niet zo dat links hier rechts is en rechts links, ik had het over dat het aangeven dat je naar links of rechts gaat omgekeerd werkt met de richtingaanwijzer, uh...als dat het duidelijker maakt

• 05 November 2008 - 18:35

Ma :

Ja Leonie heel duidelijk! Fijn dat je niet meer afhankelijk bent van openbaar vervoer.En je huisje (bijna) klaar is.Leuk weer ´n paar foto´s,krijgen we ´n beetje ´n indruk hoe het daar aan toe gaat.Groetjes ook van Pa!

• 06 November 2008 - 20:01

Lies:

hi joh, een betonnen vloer!

• 06 November 2008 - 20:04

Lies:

'hi' is natuurlijk 'hip' in mijn vorige bericht. even een goeie betonverf er over...

• 07 November 2008 - 16:36

Jacquelien:

ha leo.

fijn dat het allemaal zo voorspoedig gaat. Sarah palin denkt dat afrika een land is dus wat dat betreft mag jij best even meegenieten van het feit dat Amerika weer cool is.
    heel veel plezier en ik zou zeggen op zoek naar betonverf! tot skypes.

liefs van jacq

• 08 November 2008 - 11:43

Beukje:

er kan toch ook een groengras tapijtje overheen? En een krijtstreepje in het midden en cirkel eromheen.. kun je oefenen voor Oranje! haha. Mooi om foto's te zien, en straks fijn in je iegen huis!
    Hugz beukje

• 08 November 2008 - 12:57

Hillie:

Ha Leo,
    Superleuk om ff een paar foto's te zien! Ha en je hebt een auto. Jammer dat je zelf al dat over links en rechts hebt uitgelegd. Dan kop ik die voorzet toch maar niet in :-)
    Ik duim voor je huisje!
    Liefs, Hillie

• 12 November 2008 - 12:11

Leonie:

@ Jacque, haha, ik had Palins briljante opmerking al gehoord, die wordt zelfs hier 'in afrika' gemeld.
    De amerikanen hier zijn ook blij dat ze zich weer cool kunnen voelen heb ik al van enkele vernomen.

@ beukje: wat een goed idee, leg ik gewoon een grastapijtje aan (-:

@ Billie: haha, grappig genoeg had ik al bedacht dat juist jij die opmerking zou inkoppen, dus blij dat ik je voor was (-;