busted! en obama - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Leonie Meijerink - WaarBenJij.nu busted! en obama - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Leonie Meijerink - WaarBenJij.nu

busted! en obama

Door: Leonie

Blijf op de hoogte en volg Leonie

21 Januari 2009 | Zambia, Lusaka

Ja hoor, mijn eerste boete te pakken. Ik reed met mijn collega's naar NISTCOL, waar ik onderweg altijd een politiepost passeer. Na al die lange rijen bij de road authorities om maar te zorgen dat ik legaal op de weg zit, was het wel erg zuur dat ze me toch ergens op wisten te pakken. Ze ontdekten dat blijkbaar het papiertje van de wegenbelasting verlopen is per 1-1. Grrr....het is niet eens mijn auto en als je een tijdelijke auto van een garage meekrijgt is dat nou niet iets waar ik aan denk om te checken. Dus 180000 kwacha armer (35 EU). Eens kijken of de garage me dat vergoed. Ik zou allang blij zijn als ik mijn nieuwe auto eindelijk eens krijg, het is tenslotte nog maar 1,5 maand later dan gepland, dus ik moet niet zeuren.
Net als dat ik niet moet zeuren over de tuin die aangelegd zou moeten worden, de lekkage die verholpen zou moeten worden, de dweilen die nog maar eens gewassen moeten worden, de internet stroombeveiliger die bezorgd zou moeten worden, de was die ooit droog zou moeten worden, de stopcontacten die het zouden moeten doen, het echte rijbewijs dat na 2 tijdelijke zou moeten komen, de workshops die gehouden zouden moeten worden, de bobo's die bij de workshops zouden moeten opdagen, en zo kan ik vast nog wel meer bedenken.
Maar verder ben ik niet gefrustreerd hoor, verder is het hier allemaal prima. Behalve dan dat het nu al twee dagen regent, ik daardoor niet ben gaan voetballen vanavond, de potholes in de weg steeds groter worden, ik gister mijn auto alleen kon bereiken door tot mijn kuiten door het water te banjeren, ik weer aan het dweilen ben in huis (wat nu echt echt opgelost gaat worden omdat de experts zeggen dat er gemetseld moet worden onder mijn dak...het zal wel) en ik zowaar een truitje aan heb en ik eigenlijk over 2 weken naar Zanzibar wilde gaan, als niet zambian airways net failliet was gegaan. Ik mag allang blij zijn dat ik niet al een ticket had gekocht, want dan had ik wel mogen zeuren.

Ik dacht...het is ook zo sneu als ik alleen maar verhalen over watervallen, zon en regenbogen schrijf (-;

Obama

Gisteren ben ik naar de beediging van Obama gaan kijken in de Ierse pub. Het was er bommetjevol met Zambianen met Obama shirts aan en vooral met veel amerikanen die helemaal door het dolle heen waren. Hilariteit alom bij het omroepen van Saaaassshha (de dochter van Obama) en groot enthousiasme bij Bush die in de helicopter stapte. Een beetje zwart wit is het allemaal wel hier, maar men gelooft echt dat Obama's komst veel goeds gaat brengen voor Zambia. Ben benieuwd....misschien kan hij zorgen dat de potholes gevuld worden, er architecten zijn die weten hoe je een huis waterproof bouwt, en het water fatsoenlijk wordt afgevoerd zodat er geen cholera meer ontstaat...

• 22 Januari 2009 - 09:12

Ikke:

Zambia is dus nog geen spat veranderd sinds 1996 toen ik er passeerde...

Gewoon op zijn afrikaans alles fatalistisch aanvaarden is de beste methode om met zambia om te gaan. Anders ga je je alleen maar frustreren...

Enjoy!

• 23 Januari 2009 - 14:30

Moniek:

He zus,
    Even ter geruststelling.
    Hier regent het ook hoor!Alleen is het ietsjes kouder en heeft bijna iedereen griep. Maar goed dat heb je natuurlijk allemaal al in de krant gelezen.
    Lief dat je niet alleen maar overdreven mooie verhalen met ons deelt. Maar.... ga toch gerust maar weer over naar die spectaculaire verhalen.
    Dat mag best.

Liefs Bas, Kyan en Moniek

• 24 Januari 2009 - 07:44

Lies:

ongesteld geworden? ;-)

• 24 Januari 2009 - 11:51

Liz:

Ha leo,

misschien kan je je eigen cabaretvoorstelling gaan schrijven ;-)
    Doet ons weer eens beseffen dat we kunnen genieten van het schone drinkwater dat gewoon uit de kraan komt! thx!

succes!

dikke knuffel!

Sandra met brede schouders

• 29 Januari 2009 - 09:55

Billie:

Ah, nee en dan toch zo positief blijven. Knap!
    Liefs van mij