Music in the park & groene blaadjes - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Leonie Meijerink - WaarBenJij.nu Music in the park & groene blaadjes - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Leonie Meijerink - WaarBenJij.nu

Music in the park & groene blaadjes

Door: Leonie

Blijf op de hoogte en volg Leonie

23 September 2009 | Zambia, Lusaka

Lekker relaxed weekend gehad. Ben een paar keer uit eten geweest. Toch wel lekker dat er vlak bij me een aantal plekken zijn waar je buiten kunt eten in een mooie ‘tropische’ tuin. Een oud collega was in Lusaka uit Jo’burg en Lieve en ik vonden het geen straf om dan maar een paar keer uit eten te gaan.
Verder was er een festivalletje in Munda Wanga park, heerlijk plekje buiten Lusaka, waar verder ook een dierenopvang/dierentuin bijhoort. Er traden allerlei bandjes op, de een wat beter dan de ander, maar over het algemeen leuke bandjes. Ik heb vooral genoten van de typisch Zambiaanse, die er ook nog een hele dansvoorstelling bij hadden in traditionele kledij. Nadia, Marga en ik zaten lekker met een flesje rose te genieten in het gras. Je hoeft je hier geen zorgen te maken over slecht weer, want deze maanden is het eigenlijk altijd zonnig. Oke, het is wel een beetje warm soms, maar met een briesje erbij is het heerlijk. Er waren veel bekenden, vooral veel Nederlanders, omdat de ambassade het festival had gesponsord. En Marga had gezorgd voor een heerlijk maal, het was suikerfeest en ze had wat van de left-overs meegenomen.

Groene blaadjes zonder regen

Rara hoe kan dat. Er valt geen druppel regen en toch krijgen ineens alle bomen groene bladeren. Ik snap er niets van. Zijn er nog biologen onder ons die me dit kunnen toelichten?
En nee...er wordt geen water aan de bomen gegeven.
Ik veeg me overigens een ongeluk in mijn tuin. Door dat gedoe met het geld, laat ik het de tuinman niet meer doen. Eerst waren het alle bladeren die van de boom vielen, en nu is er een nieuw ‘probleem’: meelballetjes (of wat het ook maar zijn). Daar ligt mijn tuin vol mee, en er valt niet tegenop te vegen. Ik ben niet erg allergisch aangelegd maar moet er toch wel behoorlijk van niezen. Maar het is nog niet zo erg als alle muggen die me er nog steeds van weerhouden om ’s avonds in de tuin te zitten.

Oh en verder gaat mijn jaarcontract verlengd worden tot een contract voor onbepaalde tijd kreeg ik vandaag te horen. In Belgie werkt dat wat anders dan in Nederland, betekent niet hetzelfde als bij ons een vast contract, maar als er verder niets vreemds gebeurt dan kan ik dus voorlopig nog wel even in Zambia blijven. Ik ben alweer bijna een jaar in dienst!

• 24 September 2009 - 11:10

Laura:

Ha Leo,

Bijna een jaar weg alweer? Wat gaat het toch snel. Proficiat met je verlenging :-)

Groet Laura

• 24 September 2009 - 15:47

Beukje:

nou, wat ik vandaag weer hoor: had overleg over europese afspraken etc etc en wat blijkt in Belgié heb je een WW uitkering tot je met pensioen gaat!!!! hhahahahahahahahahahahahaha

• 28 September 2009 - 08:34

Hillie:

Heerlijk buiten zitten met flesje rosé. Klinkt bekend! Doen meer mensen dat of heb je een trend gezet?
    Ga binnenkort de film Dialogue avec mon Jardinier kijken. Geef het zeker door als ik tips heb :-)

• 28 September 2009 - 14:33

Winnie:

Tja, dat krijg je van copy-pasten... had het zelfde stukje ook al naar iemand anders gestuurd, Geke moet natuurlijk Leonie zijn...! haha