Grassroots Lancering door Deputy Minister - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Leonie Meijerink - WaarBenJij.nu Grassroots Lancering door Deputy Minister - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Leonie Meijerink - WaarBenJij.nu

Grassroots Lancering door Deputy Minister

Door: Leonie

Blijf op de hoogte en volg Leonie

09 Januari 2010 | Zambia, Lusaka

Voordat ik een blog schrijf over mijn bezoek aan Nederland, nog even een kort berichtje over een succes die we bij VVOB Zambia behaald hebben met het grassroots project. In de vorige post schreef ik al dat we op de dag zelf hoorden dat de minister van onderwijs niet zou komen. Nu kregen we op 7 december van de secretaresse van de minister het voorstel om op 10 december alsnog de lancering van grassroots te houden. Dat hadden we natuurlijk net gedaan.

Maar je kan een minister natuurlijk niet weigeren en we snapten ook wel dat het een enorme opsteker voor het project zou zijn. Dus hebben we het voor elkaar gekregen om binnen een paar dagen uitnodigingen te versturen, speeches te schrijven en een heel programma in elkaar te draaien. S Ochtends maakten de grassroots deelnemers poster presentaties van hoe zij ICT in het onderwijs zijn gaan gebruiken. We waren enorm onder de indruk van hoeveel er in de twee weken tijd al gebeurd was! Van wikis to video’s tijdens de gymles en een hele leeromgeving die door een individuele docent geinstalleerd werd, erg indrukwekkend. En dat vond de Deputy Minister van Onderwijs uiteindelijk ook. Hij nam er echt de tijd voor om over alle 25 projecten kort iets te horen en gaf aan erg onder de indruk te zijn. Dus een goede beurt voor VVOB! We waren er zelf ook helemaal hyper van geworden.

• 09 Januari 2010 - 14:29

Ma:

leuk om weer via de blog wat te horen.
    Wat hebben we genoten van je verblijf in Nederland, en wat een verras´sing!

Geweldig dat het grassroots project zo´n succes is geworden.
    Zodat zelfs de Deputy Minister onder de indruk was.
    En met de foto´s erbij krijgen wij ook enig idee erover.
    Daar kunnen jullie mee verder. Ga zo door!

Liefs en groetjes uit een wit en koud Heino x