Brekepootje - Reisverslag uit Livingstone, Zambia van Leonie Meijerink - WaarBenJij.nu Brekepootje - Reisverslag uit Livingstone, Zambia van Leonie Meijerink - WaarBenJij.nu

Brekepootje

Door: Leonie

Blijf op de hoogte en volg Leonie

21 Februari 2010 | Zambia, Livingstone

Wat een dag vrijdag!
Iets te gehaast tussen 2 vergaderingen in liep ik het gebouw uit en......oeps, gleed ik gigantisch uit over de cobra. Ik wou dat ik kon zeggen dat het een verhaal was met een stoere cobra die zijn nek uitzette en vervolgens gif uispuwde waar ik over uitgleed, maar het is iets saaier.
Cobra is hier de was waarmee men zo’n beetje elke vloer insmeert. (tegels, hout, beton....). maar goed, daar gleed ik dus over uit met als gevolg een gebroken 4de middenhandsbeentje. De arts heeft van het gips een enorm overdreven kunststuk gemaakt. Het gips was te zacht dus stak hij er nog maar wat dotten wol en stokjes in. Daardoor heb ik gisteren op het afscheidsfeestje van Anne serieus overwogen om flers te maken met het hele verhaal erop over hoe t allemaal gebeurd is. Ook in de supermarkt trok ik veel bekijks, lijkt wel of hier nooit iemand iets breekt of zo. Maar ik spreek dus ineens met jan en alleman over mijn brekepootje en krijg veel medeleven, hoewel het echt allemaal wel meevalt.

Vervolgens hoorde ik net na de val dat ik mijn hele huis het weekend moet leeghalen, omdat ze mijn volledige dak dak gaan vervangen. Dus moest alles zondag verhuist worden, want als het gaat regenen mogen er natuurlijk geen spullen staan. En de voorspellingen zijn nogal slecht de komende week. Dus zelfs mijn koelkast, wasmachine en fornhuis moesten eruit. Gelukkig kan ik al mijn spullen kwijt bij de buren en kreeg ik hulp van Lieve en twee net gearriveerde studenten Tim en Nickail, en ook van Pier, Esther en Margo.Wat een karwei, eigenlijk was het gewoon een verhuizing die ik binnen een dag moest plannen tussen het wachten op de rontgenuitslag door.

Gelukkig ga ik de hele week op trip naar Noord Zambia, Mansa en Kasama, dus heb ik overnachtingen en hoef ik niet te koken. Ik ga met Bart en Lukonga een paar colleges bezoeken en we gaan de 2 studenten afzetten. Dus morgen om 5 uur op. Hopelijk gebeurt er dan tijdens mijn afwezigheid van alles in mijn huis en regent het niet 5 dagen lang. En hopelijk duurt het echt maar 10 dagen en niet een maand.

• 21 Februari 2010 - 21:48

Sandra:

Hmm, dit berichtje typte je dus niet met 10 vingers blind ;-)
    En geniet nou maar van het medeleven, ook al vind je het niet zo nodig. Sla het maar op voor de momenten dat je het wel nodig vindt en je er niet genoeg van krijgt. Die komen ongetwijfeld ook nog wel eens.
    Beterschap en veel plezier op je tripje komende week!

• 22 Februari 2010 - 08:47

Els:

Hé brekepootje,

Hm, als ik je pootje bekijk vraag ik me inderdaad af: heeft de arts geneeskunde gestudeerd aan de kunstacademie? Zou ik toch 'ns navragen ;-)
    Wat een lekkere timing: huis leeghalen met één hand. Fijn dat je zoveel hulp hebt!
    Maarre, heb je tussendoor nog tijd om via Bvn/internet 'onze' jongens en meisjes GOUD te zien halen?

• 22 Februari 2010 - 10:38

Mo:

Oh jeetje zo te zien aan de ervaring van de arts, is het inderdaad niet typisch om iets te breken in Zambia! Misschien hebben ze daar opvallend soepele botten of super snelle genezing door het warme weertje misschien.. Ik hoop dat laatste voor jou! Want met dat temperatuurtje zo'n wattenfabriekje om je arm lijkt me ook niet grappig. En niet nat maken he! (oh dus geen zwembad?). Maar het moet gezegd worden, dit heeft de beste man werkelijk heel wonderlijk gedaan!

Succes en veel plezier met je tripje!

• 22 Februari 2010 - 12:42

Beukje:

beterschap!

• 22 Februari 2010 - 13:25

Jacq:

het lijkt wel zo'n cocon waar een alien uitkomt. maar heel zielig verder. beterschap

• 23 Februari 2010 - 12:33

Kim Brand:

Hallo Leonie,
    Heb jij misschien nog contact gegeven van Thera voor mij?

Ik zou haar heel erg graag willen spreken.

Groeten
    Kim
    kimbrandmail@gmail.com

Beterschap!

• 23 Februari 2010 - 17:33

Lies:

ziet er creatief uit zeg!

• 23 Februari 2010 - 17:38

Liz:

Ha Leo,

hahahaha, dat ziet er idd heeeeel zielig uit! Die man weet gewoon dat je jouw een enorm in de watten moet leggen omdat je niet zo snel medelijden hebt met jezelf!!!

Maar je vorige verhaal van je weekendtrip leek me wel wat aangenamer! Mooie foto's

Als het goed is krijgen we binnenkort nu echt het geld voor de workshop in Afrika en lezing door HvB voor elkaar... ;-)

En een proefdruk van het lustrumboek is bijna klaar. Was jij daar ook nog in geïnteresseerd? Kost volgens mij €10,-.

kussie!

• 23 Februari 2010 - 18:36

Robert:

Oh jee, beterschap en veel plezier in Noord-Zambia, hopelijk heb je er daar niet te veel last van.

• 26 Februari 2010 - 08:24

Hillie:

Hoop dat zowel hand als huis dweer als nieuw tevoorschijn komen! Zal voor je duimen, zul je zelf wel even niet kunnen ;-)

• 26 Februari 2010 - 08:27

Hillie:

Hoop dat zowel hand als huis als nieuw tevoorschijn komen! Zal voor je duimen, dat gaat zelf vast beetje lastig... Groetjes!

• 04 Maart 2010 - 05:17

Leonie:

dank voor alle steunbetuigingen, heel lief!

update huis: er ligt een nieuw dak op hoera! als het goed is hebben ze gisteren het plafond vervangen en zal het samen met de beschimmelde muren geschilderd worden.
    Dan wordt hopelijk ook snel mijn vloer overgeschilderd, nog even de geur laten wegtrekken en dan hoop ik zsm weer in huis te kunnen.

• 04 Maart 2010 - 05:22

Leonie:

Oh en Els, ja hoor heb ik allemaal gezien dat goud. Sprak gisteren een Canadeze en voelde me gelijk een stuk nederiger.

Liz, ja wil graag het lustrumboek. ben ein april weer in Nl!

Mo, nee, geen zwembad en geen sport )-: gelukkig gisteravond wel heel stuk door de heuvels bij Nadia gewandeld

Jacq, ja hand werd al vergeleken met freaky prawn movie

Kim, heb je gemaild hoor, heb je t ontvangen?