Stomme Stofwolk..*&^%$$ - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Leonie Meijerink - WaarBenJij.nu Stomme Stofwolk..*&^%$$ - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Leonie Meijerink - WaarBenJij.nu

Stomme Stofwolk..*&^%$$

Door: Leonie

Blijf op de hoogte en volg Leonie

19 April 2010 | Zambia, Lusaka

Helaas geen tripje naar de conferentie en Belgie, en daarmee dus ook niet naar mijn familie en vrienden in Nederland. Wie verzint nou zoiets?

Ik zou eigenlijk zaterdag vliegen maar op het laatste moment besloten we om het risico niet te nemen om midden in een chaos terecht te komen. Mijn collega had dat de dag ervoor wel gedaan en heeft 5 dagen vastgezeten in Addis Ababa, dus hij wist ons in te lichten dat het geen enkele zin zou hebben om die kant uit te vliegen. We stonden nog wel standby, maar ‘gelukkig’ had VVOB ’s avonds een spoedoverleg en vertelde iedereen die nog niet op pad was om vooral thuis te blijven. Balen dus dat ik de conferentie mis, maar blij dat ik niet in een puinhoop terecht ben gekomen.

Op zich kon ik wel even vakantie gebruiken na een paar maand heel hard gewerkt te hebben, heeel veel workshops georganiseerd en/of gefaciliteerd. Maar nu heb ik gelukkig wat tijd om voorbereidingen te maken voor de eLearning Africa conferentie die eind mei in Lusaka gaat plaatsvinden. En kan ik mijn vakantie zelf plannen!

Vorige week had ik trouwens nog een hele leuke workshop met een consultant die ik vanuit de universiteit van Pretoria had ingehuurd over leren via de mobiel. Dat heeft toch wel erg veel potentie hier, vooral omdat het nog wel een tijdje gaat duren voordat mensen internet krijgen in de rurale gebieden, terwijl de telefoon zich verder ontwikkelt. Schijnt dat de jeugd eigenlijk emailen maar ouderwets vindt...je kan toch alles op je mobiel? Maar goed, dat was dus heel leerzaam en heeft weer veel nieuwe ideeen opgeleverd.

Verder heb ik nog wel een goed weekend gehad hoor, ik had de VVOB studenten op bezoek en dat was weer gezellig. En gisteren was er weer een ‘muziek in het park’ festivalletje, waar vooral altijd veel nederlanders op af komen. Lekker hangen in t gras met een roseetje, prima. Het weer is hier op het moment heerlijk: droog en lekker warm. Dus daar ga ik dan de komende weken maar van genieten....hoewel ik wel heel graag even de zee had geroken.

• 19 April 2010 - 21:02

Gea:

balen leo, ik zag net op het nieuws dat de eerste vluchten weer gaan. maar daar heb je niets aan, dan maar met een roseetje in het park ! :-)? wij hebben ons eerste roseetje op het terras dit weekend ook gehad. knuf g

• 20 April 2010 - 10:27

Thuisfront:

Wat jammer nou, we hadden ons er allemaal erg op verheugd.
    Zo zie je maar weer niets in het leven is vanzelfsprekend.
    Wel fijn dat je niet in die chaos in Ethiopie bent beland, en je nog thuis was.
    Volgen de keer beter!

Succes met je voorbereidingen voor de Africa conferentie.

Groetjes en een dikke knuffel uit Heino x

• 20 April 2010 - 22:10

Jacq:

oh nee. jij ook al in de vulkaanstress? veel plezier dan maar met je voorbereidingen

• 21 April 2010 - 23:39

Karen:

Hey Leo,

Balen zeg dat je niet kon vliegen. Ik zit zelf in San Francisco en zat wel even te stressen. gelukkig lijkt alles weer ok en kan ik morgen gewoon naar huis.

Geniet van het lekkere weer en leuke dingen doen in Zambia!

• 22 April 2010 - 08:03

Risette:

Jammer, jammer, jammer. Ik had me al verheugd om lekker bij te beppen!

• 25 April 2010 - 18:40

Sandra:

Wauw, en uitzending gemist van de Zambiaanse televisie bestaat zeker niet?